Tempat pelancunganTempat pelancungan | Banlaem Homestay tempat Pelancong dan Aktivati Dalam Komuniti
Banlaem kaya dengan tempat-tempat pelancungan dan aktiviti-aktiviti tempatan yang menarik menanti para pengunjung untuk meneroka. Nikmati pengalaman baru ini dari penduduk tempatan Banlaem:
Valley Garden (Mulberry): Pemilik taman tumbuh pokok-pokok mulberi dengan niat untuk menjual hasilnya. Mulberry segar dijual di pasaran tempatan. Pelancong boleh melawat plot ladang mulberry yang luas, cuba untuk mengumpul mulberi, memakannya segar, atau rasa minuman yang disediakan oleh pemilik untuk mengalu-alukan tetamu. Di samping itu, beberapa mulberi segar ini akan diproses menjadi produk topping baru untuk menghiasi makanan lain seperti yogurt. The House of Clay Pot: Pengeluar tembikar tempatan memelihara apa yang diketahui sebagai tradisi profesional tradisi tradisional penduduk Tha Sala. Pengunjung akan berpeluang untuk menjadi tukang periuk dan mempelajari kemahiran, kaedah, dan proses yang diperlukan.
Kumpulang menjahit pukat Bang Tong mempunyai pelbagai bentuk dan unik boleh membeli dari produk-produk ini.
Banlaem lumpur Spa: Perkhidmatan mandi lumpur dengan i Banlaem Homestay. Pengunjung boleh menaiki bot pendek ke sumber lumpur semulajadi dan menikmati pengalaman berlumpur di dalam air atau mandi lumpur di atas kapal. Lumpur semulajadi ini menawarkan kesan kesihatan yang bermanfaat seperti sumber lumpur di luar Negara yang lain.
Tempat Pelancong dan Aktiviti di Luar Komuniti Terdapat pelbagai pilihan tempat yang memenuhi keperluan yang berbeza. Pelawat boleh memilih perjalanan ke tempat-tempat ini melalui perkhidmatan susunan perjalanan Banlaem Homestay, seperti:
Pantai Tha Sung Bon: Pantai ini terletak di kawasan Tha Sung Bon, Daerah Tha Sala, Nakhon Si Thammarat yang terletak kira-kira enam kilometer dari Banlaem. Pengunjung akan mengalami pantai pasir semulajadi yang sangat putih dan indah sepanjang pantai di luar penglihatan dan Pemandangan-pemandangan pokok-pokok di kawasan ini sangat unik. Banyak pelancong tertarik ke pantai ini untuk bersantai.
Wat Phaisan Sathit (Kuil Pak Paying): Ia terletak di Daerah Pak Phun, Daerah Mueang, Nakhon Si Thammarat yang kira-kira dua kilometer dari Banlaem. Pengunjung akan berpeluang untuk meneroka kuil kuno yang dibina semasa Kerajaan Ayutthaya. Laman ini mempunyai balai ritel kuno yang dikelilingi dengan bumbung Benyamin di mana pelawat disarankan untuk berdoa untuk berkat-berkat.
Wat Jaydee (Wat Ai Khai): Terletak di Kampung No. 7, kawasan Chalong, Daerah Sichon, Nakhon Si Thammarat, kuil itu 45 kilometer dari Banlaem. Ia terkenal bahawa orang datang untuk melawat kuil ini supaya meminta doa untuk berkahwin dari Ai Kai atau Ta Kai. Menurut cerita rakyat, Ai Kai adalah seorang pengikut sami Luang Poo Tuat dari Kuil Chang Hai. Semasa itu beliau menemui sebuah harta karun yang besar sehingga dia meminta Ai Kai untuk tetap meletakkan dan menjaga harta itu.
Selepas itu pengubahsuaian pada tahun 1957, terdapat banyak cerita telah di cerita sehingga pada tahun 1983, seri pertama azimat Ai Kai telah dicipta bahawa banyak penyembah Ai Kai menerima nasib dan telah di beritahu mulut kr mulut sehingga menjadi keyakinandan kepercayaan Banyak pelancong di dalam dan di luar Negara datang melawat kuil untuk menebus janji.
Tapak Arkeologi Wat Moklan: Kuil ini terletak di Desa Ying dan Kampung Moklan, kawasan Moklan, Daerah Tha Sala, Wilayah Nakhon Si Thammarat. Tapak arkeologi dicipta di bawah pengaruh Brahmanisme dan Shaivism. Kemudian ia menjadi tempat arkeologi Buddha Mahayana. Pengunjung akan menikmati pemeriksaan terhadap bekas sejarah termasuk batu-batu bersejarah; pagoda kekal; kuil- kuil; ukiran simen; dan kolam kuno.
Pelajari sejarah melalui tapak sejarah lama.
Contact Us

Alamat

Alamat: Banlaem Homestay 128 Village No. 7, Kampung Na Tub, Tha Sala, Daerah Tha Sala, wilayah Nakhon Si Thammarat, Thailand
Your message has been sent. Thank you!